Pazar, Nisan 08, 2012 | By: Unknown

MISSION IMPOSSIBLE : GHOST PROTOCOL (2011) - (TOM CRUISE - PAULA PATTON - JEREMY RENNER)

     Ethan Hunt (Tom Cruise) maceralarının 4. filmi 2011 yılında gösterime girdi. Sinemalarda izlediğim bu filmi buraya neden şimdi yazdığımı düşünebilirsiniz. Nedeni filmin serisini çok sevmem ve dün akşam DVD'den tekrar izlemiş olmam.
     Kısaca serilerin özetini geçersek Ajan Hunt "Impossible Mıssıon Force" adı verilen bir gizli ABD hükümet organizasyonunda çalışan, anlık akıllı çözümleri ve yetenekleriyle ünlü bir ajandır. Devlet su yüzüne çıkmadan halledilmesini istediği konuları ya da gizli operasyonlarını bu birlik aracılığıyla yapmaktadır.
     Her filminde olduğu gibi Hunt görevini sıradışı bir şekilde alır ve görevin iletilmesini sağlayan araç kendini mesajın takibinden 10 saniye sonra yok eder. Bu artık bir türkçe deyimiyle Görevimiz Tehlike klasiği...
     Aslında başrollerini yazarken çok zorlandım filmin çünkü o kadar çok iyi oyuncu ve filme yön veren karakter var ki hepsini yazmam da olmayacağı için sadece afişteki 3 kişiyi yazmaya karar verdim. Ancak değinmeden edemeyeceğim kişiler de var. Kısaca değinirsek Lost'taki ilginç Sawyer karakteri ile Josh Holloway çok büyük bir rolü olmasada filmimize renk katmış. Michael Nyqvist, Simon Pegg ve Anil Kapoor filmin bence çok önemli renkleri olmuşlar.





      Ajanımız Ethan Hunt bu macerasına hapisanede merhaba diyor. Sıradışı bir hapisane kaçışı sonrası aldığı ilk görev tam anlamıyla: İmkansız!
      Kremlin'den bir belge çalması gereken Ethan Hunt ve ekibi yine olmadık süprizler ve ihanetlerle karşılaşacak. Filmde kullanılan teknolojik aletler ise gerçekten insanın gözlerini kamaştırıyor. Kremlin sarayına girerken kullandıkları optik yanılsama teknolojisi gerçekten çok ilginç ve güzeldi.

      Görevimiz Tehlike filmlerini seyredenlerin bileceği gibi tabiki ajanımız görevini asla tek ülkede ve tek bir yerde sonuçlandırmaz tüm dünyayı gezebilen Hunt ve ekibi bu sefer kendilerini başta Hindistan olmak üzere bir kaç ülkeyi geziyorlar ve yine sonuç olarak Amerika'da bir cafede final sahnesiyle film sona eriyor.
      Ethan bu kez dünyayı ABD-Rusya arasında nükleer savaşa sürüklemeye çalışan silah tüccarlarını engellemeye çalışıyor. Bunun için çeşitli yolları deniyor başarız olsa da asla pes etmeyen kahramanımız ilk round'u kaybetse de pes etmeyip kendisini IMF( Impossible Mission Force)'un desteğinden yoksun kalmasına rağmen mücadeleye devam ediyor. Nükleer savaş başlık kodlarını elinden kaçırsada Dubai'de yaptıkları akıl almaz planla başlayan maceraları Hindistan'a kadar devam ediyor.
      Serinin diğer filmlerinde olduğu gibi ajan Hunt yine akıl almaz işlere imza atıyor. Dubai'de otelde geçen sahneler yıllarca unutulmayacak cinsden bir şölen sunuyor. Filmde tek hesaplaşma nükleer savaşın önlenmesi değil elbette. Kremlin'de paçayı ele veren Hunt'ın peşinden gelen Rus polis ve kovalamanın nasıl akıllıca sona erdirildiğini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Bunun yanı sıra Bond kızı kadar olmasa da her filmde bir bayan figür kullanılma alışkanlığından mı bilinmez ama bu seferki bayan karakterimiz de bir intikam için bu görevi kabul etmiştir. Jane Carter rolünde izlediğim Paula Patton intikamını almak için uğraş verir. Son zamanlar Hollywood filmlerinde sıklıkla ve çok iyi rollerde gördüğümüz Jeremy Renner ( The Hurt Locker, Thor, The Town gibi filmlerdeki başarılı oyuncu) Hunt'la birlikte haraket ederken bir süpriz hesaplaşma da onun hikayesinden doğacaktır.



     Serinin önceki filmlerinde ki teknoloji uzmanımız bu kez yerini yine usta oyuncu Simon Pegg'e bırakmış. Simon sivri dilli konuşmayı çok seven IMF'in sınavını zorlukla geçmiş bir bilgisayar analisti ve hikaye boyunca katkısı inanılmaz.
     Filmi seyretmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Ama seri filmlerde olduğu gibi eğer daha önceki filmlerini seyretmediyseniz askıda kalan yerleri tamamlamanız zor olabilir. Hunt'ın bir sonraki macerası çekilirmi çekilmezmi bilinmez ama çekilirse kendine ait izleyici potansiyeli ile yine büyük bir izleyici kitlesi yakalayacağı gerçek. Bunun yanı sıra Tom Cruise'dan beklenen diğer devam filmi olan Top Gun 2 için ise resmi açıklama geldi. Henüz tarihi açıklanmasa da senaryosu hazırlanan filmin 2013 -2014 de gösterime gireceğini bekliyorum.
Filme verdiğim not: 7.5/10





 Buyrun bu da filmin fragmanı...

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara