Perşembe, Haziran 28, 2012 | By: Unknown

İnsanın Kendinle Mücadelesi : İskenderiye Kütüphanesi

Bir hikaye anlatmak istiyorum. İnsanoğlu tarihte bir çok kez kendi ırkına ihanet etmiştir. Ufak bir araştırmayla bile bunun bir çok örneğine rastlarız. Dünya savaşları mesela ve hatta tüm savaşlar, Hiroshima'ya atılan atom bombası ama aslında benim bildiklerim arasında en kötüsü İskenderiye Kütüphanesi'nin başına gelenler.

M.Ö. III. Yüzyılın başlarında Mısır'ın İskenderiye şehrinde, Ptolemaios Hanedanı tarafından kurulmuş olan kütüphane, sadece kitapların bulunduğu bir bina değildi.  Aynı zamanda bir bilim merkeziydi de. Hem müze hem kütüphane hemde bilim merkezi gibi kullanılan İskenderiye Kütüphanesini ve dolayısıyla insanlık tarihini hazin bir son bekliyordu. 


İskenderiye şehrini M.Ö. 332 yılında  III. Alexandros (Aynı zamanda İskender Rumi, İskender Yunani ve Makedonyalı İskender ve tarih sahnesinde en çok bilinen adıyla Büyük İskender) tarafından kuruldu. İskender'in ölümüyle imparatorluk dağılınca, komutanlarından Lagos'un oğlu Ptolemaios 1. Soter İskenderiye şehrini ele geçirir. Savaşı sevmeyen Ptolemaios, hiç bir zaman ülkesinin topraklarını genişletme hevesinde olmamıştı. İlgisi daha çok sanat ve edebiyat üzerineydi. Mısır geleneklerine bağlılığıyla halkın sevgisini kazanıp, dinlerine saygı duydu. Ve sonunda Mısır hükümdarlarına verilen Firavun unvanını aldı. Bununla da kalmayıp Firavun geleneğini takip ederek kendi kız kardeşi ile evlendi.

İskenderiye Kütüphanesinin tasviri

Salı, Haziran 12, 2012 | By: Unknown

JOHN CARTER (2012) (Taylor Kitsch - Lynn Collins - Willam Dafoe)

Edgar Rice Burroughs'un "A Princess of Mars" kitabından ilham alan "John Carter" filmi 9 Mart 2012'de Türkiye'de gösterime girmiş ve 180 Milyar $'a yakın hasılat yapmıştı. Aslında yazar Edgar R. Burroughs'un eseri, aynı adla 2009 yılında A Princess of Mars filmi de çekilmişti ancak düşük bütçeli yapım, sıradan bir film olmuştu. İki filmi de seyreden biri olarak ikinci filmde ki başarıyı ayrı bir yere koymadan edemiyorum.


Çarşamba, Haziran 06, 2012 | By: Unknown

Yaz Sezonu Yabancı Dizi Takvimi

Yaz sezonu genelde sinema ve televizyon dizileri anlamında genelde sıkıcı olmuştur. Yıllardan beri böyleydi. Ancak son bir kaç yıldır bir çok yabancı televizyon yapımcısı durumu fark etmiş olacaklar ki, yaz sezonuna iddialı diziler hazırlıyorlar. Bu sezon da bir çok yaz dizisi izleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllardan süregelen ve yeni bir çok yapım var. Kendimce en beğendiklerimi paylaşmak istedim.

Bu arada kendi dizi izleme yöntemimi de sizlerle paylaşmak isterim. İsteyenler dizi isimlerinin üzerine tıklayarak diziyi direk site üzerinden izleyebilirler... 
Eski yeni tüm sezonları barındırmaya çalışan, özverili sitelerden birisi...
İçeriğinde bir çok diziyi bulabilirsiniz...


Cumartesi, Haziran 02, 2012 | By: Unknown

Göçebe Hayatlar...

         

Yörük ismini duyarız ama kimdir bunlar..? Geçmişten olmasa da günümüzde nasıldırlar..?
Biraz bakalım isterseniz Yörüklere..



A CLASH of KINGS ( KRALLARIN ÇARPIŞMASI ) - Kitap ve GAME OF THRONES Dizisi 2. Sezon


Biraz geç okumaya başladığım seri hızla beni etkilemeyi ve sürüklemeyi başardı. Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabını okuduktan sonra arada bir kitap daha okumadan başlamak istemedim. Ancak o kitap biran önce Kralların Çarpışması kitabının ilk kısmına başlamak için sabırsızlandım ve sanırım o kitabın ne olduğunu sırf bu yüzden anlatamam. 
Cuma, Haziran 01, 2012 | By: Unknown

Haziran'da Vizyona Girecek İzlenesi Filmler

Yaklaşık 2 hafta kadar önce bir baktım ki epey vizyona girecek filmlerin tamamını tanıtan sinema içerikli bir sayfaya dönüştü ama aslında benim blog yazma amacım bu kapsamda değil. Ben kendi beğendiklerimi/ beğenebileceğim şeyleri paylaşmak için açmıştım bu blogu dedim kendime ve kendi çapımda radikal bir kararla (bu cümleyi tuttum) bundan sonra her ay başında o ay vizyona girecek filmlerden seyredilesi gördüklerimin tanıtımını yapmaya karar verdim... Yılın altıncı ayıda buna başlangıcım olacak... Hadi hayırlısı diyelim ve başlayalım... 


Bu Blogda Ara