Çarşamba, Temmuz 25, 2012 | By: Unknown

Duymadınız mı? O kadar mı kalındı duvarlar? Sizi bizden ayıran?



Aslında çok uzun zamandır var olan ancak son yıllarda dikkatimizi biraz basının ilgisi, biraz bilinçlenme ve sanırım biraz da eğitim sayesinde göz önüne gelen çok büyük bir problemimiz var. Bugünlerde televizyonlar ve gazetelerde sıklıkla karşımıza çıkar oldu: Kadına Şiddet(!)

Şiddet kelimesi içeriği bakımından hiç bir insana karşı yapılmaması gereken bir şey ve hatta sadece insana da değil, hayvana, bitkiye, evdeki eşyaya ve doğaya... Şiddet hiç bir şekilde kabul edilemez bir olgu. Ancak sırf bir cinsin fiziki gücünün daha az olması, erkek egemen bir toplumun baskıcı dayatmaları, belki de en ağır yükleri çekseler de sesleri çıkmayan kadınlara uygulanan şiddet apayrı bir yerde. 

Üzülerek de olsa şimdiye kadar hiç bir kitabını okuyamadığım Elif Şafak'ın, Habertürk gazetesinde yazdığı yazı gözüme ilişti geçenlerde. Okudum, okudukça daha da etkilendim. Açıkçası yazıyı okudukça bu konudaki farkındalığım arttı sanki. Gece'ydi yazının başlığı ve bir kızın ağzından yazılmıştı. Babasının, annesine uyguladığı sürekli şiddeti ve sonucunda ki hazin olayı anlatmış yazısında Elif Şafak. 

Çok yorum yapılacak bir konu değil. Bu böyle devam mı eder yoksa eğitim, kanunlar veya herhangi bir yolla önüne geçilebilir mi bilmiyorum (!) Ama devam etmemesi gerektiğini biliyorum...
Elif Şafak'ın yazdığı yazıyı noktasına dokunmadan yayınlamak istiyorum...


THE DARK KNIGHT RISES (2012) (Christian Bale, Morgan Freeman, Anne Hathaway)

20 Temmuz'da dünyada bir çok ülkede giren Batman üçlemesinin son filmi "The Dark Night Rises" ya da Türkçe adıyla "Kara Şövalye Yükseliyor" ülkemizde 27 Temmuz'da gösterime girecek. Warner Bros firmasının yapımcılığını üstlendiği seri ilk iki filmle dünya çapında bir şöhrete ulaşmış ve başta IMDB olmak üzere pek çok rating oylamasında üst sıraları zorlamıştı. Christian Bale'i Batman rolünde izlediğimiz seri de bir çok ünlü oyuncu da yer aldı. Anne Hattaway, Morgan Freeman, Gerry Holdman, J. Gordon Levitt, Michael Caine ve serinin ikinci filmi olan "The Dark Night" filminde performansıyla izleyen herkesi büyüleyen ancak hayata gözlerini erken yuman, "Joker" karakterini canlandıran Heath Ledger(!) Maalesef son filmde göremeyeceğimiz bir karakter.


Bu Blogda Ara