Çarşamba, Temmuz 25, 2012 | By: Unknown

THE DARK KNIGHT RISES (2012) (Christian Bale, Morgan Freeman, Anne Hathaway)

20 Temmuz'da dünyada bir çok ülkede giren Batman üçlemesinin son filmi "The Dark Night Rises" ya da Türkçe adıyla "Kara Şövalye Yükseliyor" ülkemizde 27 Temmuz'da gösterime girecek. Warner Bros firmasının yapımcılığını üstlendiği seri ilk iki filmle dünya çapında bir şöhrete ulaşmış ve başta IMDB olmak üzere pek çok rating oylamasında üst sıraları zorlamıştı. Christian Bale'i Batman rolünde izlediğimiz seri de bir çok ünlü oyuncu da yer aldı. Anne Hattaway, Morgan Freeman, Gerry Holdman, J. Gordon Levitt, Michael Caine ve serinin ikinci filmi olan "The Dark Night" filminde performansıyla izleyen herkesi büyüleyen ancak hayata gözlerini erken yuman, "Joker" karakterini canlandıran Heath Ledger(!) Maalesef son filmde göremeyeceğimiz bir karakter.





Batman Begins filmiyle başlayan seri, The Dark Night ile devam etmişti ve artık The Dark Night Rises ile son buluyor. Yönetmen Christoper Nolan, son filmde hikayenin Joker'in yakalanmasından 8 yıl sonradan başlayacağını ve ayrıca bütün amacının Batman ve Bruce Wayne hikayesini güzelce tamamlayabilmek olduğunu ifade etmiş.

Aslında bu tarz süper kahraman hikayelerinde genelde kahramanların tek bir büyük düşmanla savaşması bir gelenektir. Ancak, Batman ve Bruce Wayne'nin hikayesinde bu böyle değildir. "Joker, Kedi Kadın (Catwoman), Penguen (Penguin), İkizyüz (Two-Face), Riddler, Mad Hatter, Korkuluk (Scarecrow), Clayface" ilk aşamada yaratılan kötü karakterler iken, zaman geçtikçe başarı yakalayan Batman hikayesine 1950'li yıllardan itibaren bir çok yeni kötü karakter eklenmiştir. "Mister Freeze, Killer Moth, Poison Ivy, Man-Bat, Ra's Al Ghul, Killer Croc, Black Mask, Ventrilquist, Bane, Harley Quinn, Hush, David Cain, Jason Todd" son dönemde eklenen karakterlerdir.

Batman karakteri sürekli bu azılı düşmanlarla uğraşsa da yanında yandaşları da olmadı değil elbette. Başta Robin olmak üzere süper kahramanımıza yardımcı olan serimizde, Alfred, Lucius Fox ve komiser Jim Gordon Batman'ın hem sırdaşı hemde yardımcılarıdır. Başlarda kendi başına veya Robin ile maceradan maceraya koşan Batman sevilmeye başlandıkça Justice League of America ve Outsiders gibi kötülüğe karşı birlikte savaşan ekiplerin içinde yer almıştır.

Filme geri dönecek olursak, yukarıda da yazdığım gibi, son filmimiz Kara Şövalye Yükseliyor, Joker'in tutuklanmasının 8 yıl sonrasından başlayacak ve artık Bruce Wayne biraz daha yaşlı bir karakter olacak karşımızda olacak. Bu filmin süper kötü karakteri ise belki de Batman hikayesinin tamamında kahramınımızı en çok zorlayan Bane karakteri olacak. Tom Hardy'nin canlandıracağı Bane karakteri ve filmdeki performansı büyük bir merakla bekleniyor. Joker karakterini canlandıran Heath Ledger performansı ve evinde reçeteli ilaçları yanlış kullanımı sonucu ani ölümüyle büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Belki de bu nedenle benim kişisel olarak merak içerisinde olduğum tek karakter Bane olacak. Acaba Joker'in yarattığı etkiyi yaratacak mı yoksa sönük mü kalacak? Gerçi Joker'i canlandıran Ledger'ın o ani ölümü olmasa şu anda yaratmış olduğu etkiyi yaratır mıydı bilemiyorum. Yine de Amerikan çizgi roman karakterlerinin arasında en çok sivrilenlerden biri olan Batman kendini her zaman ki gibi izlettirecektir.

Merakla beklenen filmde; Batman'in gecenin karanlığına karışıp ortadan kaybolarak bir anda kahramandan kaçağa dönüşmesinin üzerinden sekiz yıl geçmiştir. Başsavcı Harvey Dent'in ölümünü üstlenen Kara Şövalye, Emniyet Müdürü Gordon'la birlikte böylesinin herkesin yararına olacağını umduğu için her şeyini feda etmiştir. Bir süre için bu yalan işe yarar ve Gotham şehrindeki suç faaliyetleri suç karşıtı DentAct'in ağırlığı altında ezilir.  Fakat gizli amaçları olan kurnaz bir kedi hırsızın ortaya çıkmasıyla her şey değişecektir. Bundan çok daha tehlikelisi ise maskeli terörist Bane'in ortaya çıkışıdır. Bane'in Gotham'a ilişkin acımasız planları Bruce'u kendi kendini mahkum ettiği sürgüne son vermeye yöneltir. Fakat pelerinini ve başlığını tekrar giyse bile, Batman, Bane'e denk bir rakip olmayabilir.

Warner Bros firmasının serinin bu son filminden sonra, bir dizi projesi ile hikayeyi devam ettireceği yönünde planları olduğu açıklanmıştı. Ancak beklenileceği üzere proje eğer televizyon ekranın gelirse maalesef C. Nolan, C. Bale ve M. Freeman başta olmak üzere bir çok karakter olmadan devam edilecek.


Film Amerika'da gösterime 20 Temmuz'da girdi. Girdiği gün ABD'nin Colorado eyaletinde filmin gösterimi sırasında meydana gelen silahlı saldırıdan dolayı başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede filmin özel gösterimi iptal edildi. Bu olumsuzluğa rağmen henüz 5 gün önce gösterime giren film hafta sonu performansı rekorunu kırdı. 2-D filmler arasında gösterime girdiği ilk hafta sonu (20-21 ve 22 Temmuz) günlerinde 160 Milyon $ hasılat yapan film IMDB sıralamasında şimdiden The Dark Knight'ın arkasından aynı puanla 9. sıraya yerleşti.

27 Temmuz'da gösterime girecek filmi merakla beklemeye devam ediyoruz filmi izlediğimde izlenimlerimi tekrar paylaşırım...

FRAGMAN



Bu arada filmin 12 dakikalık bir ön gösterimi yayınlandı.  Buyrun o da burada...









0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara