Salı, Eylül 25, 2012 | By: Unknown

Resident Evil: Retribution (2012 - Milla JOVOVICH/ Sienna GUILLORY/ Michelle RODRIGUEZ)

Resident Evil ya da Türkiye'de çevrilen adıyla Ölümcül Deney seyrettiğim en güzel uyarlama film!
2002 yılında serinin ilk filmi gösterime girdiğinde nasıl bir film diyerek, oyununu hiç oynamamış ve dolayısıyla konusunu hiç bilmeden izlediğim filme hayran kalmam 100 dakikamı aldı :) Baştan sona merak uyandıran filmi daha sonra defalarca kez izledim. 

Film tahmin edilenden de çok tutuldu ve başarısı devam filmleriyle, fan klüpleriyle ve bir çok fan filmi ile devam etti...





Paul W. S. ANDERSON'un yazdığı ve yönettiği seri 2002 yılında başladı. 2004'de Apocalypse; 2007'de Extinction ve 2010 yılında Afterlife ile devam etti. Bu gün gösterime giren filmde diğer tüm seride olduğu gibi başrol oyuncumuz Milla JOVOVICH oldu. Seri boyunca bir çok ünlü oyuncu oynadı filmlerde... Ali LARTER, Sienna GUILLORY, Michelle RODRIGUEZ, Wentworth MILLER, Kim COATES, Oded FEHR...vs

Umbrella'nın dünyayı mahvetme planları daha da şiddetlenerek devam ediyor. İnsanoğlunun kaçamadığı ölümcül 'T-virus'ü bulaştığı tüm bedenleri, et yiyen zombilere dönüştürmektedir. Umbrella'nın gizli yürütülen operasyonuna dahil olan Alice hem geçmişinden gelen sırları ortaya çıkartacaktır hem de insanlığın son umudu olarak virüsün ve salgının kaynağını bulup yok etmeye çalışacaktır. Dünyanın dört bir yanında, farklı ülkelerde tehlikeyi durdurmaya çalışan Alice inandığı doğrulardan da tereddüte düşecek, çevresinde güveneceği fazla kimsenin kalmadığını anlayacaktır. Geri sayım artık başlamıştır... Efsanevi bilgisayar oyunundan sonra ilk kez 2002 yılında sinemaya aktarılan Ölümcül Deney serisi, 10 yıldır türün meraklılarını ve Jovovich hayranlarını sinema salonlarına çekmeyi başarıyor. Filmin yönetmenliğini serinin yapımcısı olarak da tanıdığımız aksiyon sinemasının sevilen ismi Paul W.S. Anderson üstleniyor.

Hafta sonu izlediğim film maalesef seyrettiğim en vasat Resident Evil filmi oldu. Aksiyonu bol tutmak için ana karakterimiz Alice'i epeyce yoruyorlar... Umbrella marifetleri üst düzeye çıkıyor. Yeni bir tesis ve bu sefer gerçekten akıl almaz bir mücadele. Aklımın almadığı bir nokta var. Alice'in seri boyunca en azılı düşmanı başkan Wesker ile sadece 1 dakikalık bir konuşma sonrası müttefik olması beni şaşırttı. Ben o kadar sağlam bir düşmanıma karşı biraz daha tedbirli davranırdım. Ayrıca o kadar korunmasız bir şekilde Wesker ile bir araya geliyor ki gerçekten beni çok şaşırttı. Keşke yapımcı ve senarist bu konuda 1-2 dakikalık bir sahne koyup geliştirseydi. 

Bunun dışında filmin sonlarında Alice ile Jill Valentine amansız bir savaşa tutuşuyor Alice tam kaybetmek üzereyken öyle basit bir şekilde dönüş yaşanıyor ki... Neyse vardır bir bildikleri herhalde... 

Filmin Türkiye tanıtımı Son Savaş Başlıyor şeklinde lanse edilse de filmden aldığım izlenim serinin son bulmadığı... Ancak yine aynı izlenimle söylüyorum ki bir sonraki film son film olabilir. 


Çok başarılı bulmasam da genel itibariyle seriyi sevdiğim için merakla seyrettim. Filme eklenen karakterler tekrardan renk katmışlar. Birinci filmde kaybettiğimiz Rain, Shade ve üçüncü filmde kaybettiğimiz Carlos'un geri dönüşleri çok güzeldi. Özellikle Rain'i canlandıran Michelle Rodriguez'i tekrar görmek enfesti. Ayrıca sanırım sonraki filmde de kendisini göreceğiz. 
Oyun uyarlaması olan seride izleyicilerin Leon karakterini görmemelerini eleştirmeleri yazar ve yapımcı Anderson'u etkilemiş sanırım 5. filmde sonunda yanıt buluyor. Johann Urb, Leon karakterine can veriyor. Yine de seriye renk katan W.Miller ve A.Larter'ın olmaması beni üzdü.

Filmin izlenmesini hatta izlemeyenlerin seriyi en baştan izlemesini şiddetle tavsiye ederim...


Filme Verdiğim Puan: 7/10
IMDB Puanı: 6/10

FRAGMAN

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben kitaptan sinemaya uyarlanan yapımların öncelikle kitaplarının okunmasını tercih eden biriyim. Bu düşüncemin dayanağı ise kitabn bir ucunun açık olması ve kendi hayal gücünüzle hikayeyi yorumlamanız. Ayrıca uyarlamalarda mutlaka ve mutlaka salona seyirci çekmek ve/veya salondaki seyirciyi kaybetmemek maksadıyla orjinal metindeki bazı ögeler ya siliniyor ya da değiştiriliyor. Bu düşünce yapısından yola çıkarak senin nezlinde özellikle serinin ilk 3 oyununu oynamadan Resident evil efsanesiyle öncelikle serinin diğer oyunları ve (daha vahim olarak) film serisiyle tanışan arkadaşlara üzülüyorum. Oyunun bağımlılık yapan içiçe geçmiş yapısı ve derinlemesine kurgu maalesef bu ürünlerde kesinlikle yok. W.C. Anderson elinden geleni yapmış ancak özellikle senaryo kısmında çok yüzeysel ve yetersiz kaldığını söylemek gerçekten üzücü. Senin nezlinde tüm arkadaşlara Resident evil serisinin ilk 3 oyununu oynamayı tavsiye ediyorum emin cep telefonunuzdaki oyunlardan daha kötü grafiklere sahip olmasına rağmen kapılacak ve tavşan deliğinin derinliğiniz asıl o zaman anlayacaksınız. Sayılar...

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara