Cuma, Mayıs 11, 2012 | By: Unknown

CHRONICLE (2012) - (Dane DeHaan - Alex Russell - Michael B. Jordan)-

CHRONICLE
2012

Biri asosyal 3 genç aslında çok da ortak yönleri olmamasına rağmen doğaüstü bir şey yaşarlar. Bu olay hayatlarını tamamen değiştirecek ve yaşama bakış açılarında değişikliğe neden olacaktır. Andrew tamamen dış hayattan kendini soyutlamış bir öğrencidir. Kuzeni Matt'in ısrarı üzerine hayatında ilk kez bir partiye gider. Matt ve Steve parti alanının biraz dışında yer altına uzanan ve garip sesler duyulan bir delikle karşılaşırlar. Steve, hayatının her karesini kameraya çekmek gibi kimsenin anlayamadığı bir çabaya girişen Andrew'i de çekim için mağara yada delik (herneyse) yanına çağırır. Ve 3 gencin o deliğe cesur bir hamle ile girmeleri sonucu hayatları tamamen yön değiştirir. Parlak ışık saçan bir nesne ile temas eden gençler doğaüstü bir güce sahip olurlar nesneleri düşünce gücüyle kontrol etmek gibi... 






Evet bazıları bu filmi gördüğünde aklına hemen Star Wars ve Master Yoda'nın Luke Skywalker'a mağarada beynini serbest bırakıp gemiyi kaldırmayı öğrettiği sahne gelecek. Aslında ona çok da yakın ama tam olarak da aynı değil. Artıları var çünkü. Bu yeteneklerini geliştirmeye başlarlar. Önceleri lego taşlarınla oynayan gençler, biraz antrenman sonrası arabaları yerinden oynatır hale gelirler. Özellikle Andrew yeteneklerini diğer iki arkadaşına göre daha da çok ilerletir. 


Ancak film bu şekilde devam ederse elbette çok sıkıcı olacak. Burada senaristlerin filmin sonuç kısmına geliyor. Asosyal arkadaş olan Andrew hayatının çalkantılı bir döneminde kendi koydukları kurallara uymamaya başlar. Bu kuralların en önemlisi asla ama asla bu yeteneklerini canlı bir şeyin üzerinde denememektir. Ama babası Andrew'ın canını çok sıkınca her şey değişir. Steve ise bu öfkenin bedelini ağır ödeyecektir. 


Film aslında hayatta insana doğaüstü yetenekler verilse ne kadar saklayabilirler sorusunun cevabını vermekte çok başarılı olmuş. Üç genç aralarında sözleştikleri kuralları daha kendi hayatlarında yaşadıkları ilk çalkantıda yıkmaktadır. Aslında bu ekstra durumdan en çok hoşlanan ve hayatı en çok değişen (tabi değişim iyi yönde) Andrew olsa da aile yaşamının sıkıntıları ve eski hayatından kalan izler yakasını bırakmadığı için sıkıntı yaşar. Steve ve Matt daha sakin olsalar da bir takım hataları yok değildir. 


Nitekim 84 dakikalık filmin 60 dakikası çok durağan ve bu üç arkadaşın sıradan hayatlarının, sıra dışı bir hayat formuna dönüşmesini anlatırken zaman zaman sıkmıyor değil. Ancak Andrew sistemin dışına çıkınca ve kuralları pas geçince işler çığrından çıkar. Kendisine yardım etmeye çalışan kuzeni Matt'i düşmanı olarak görmeye başlayan Andrew filmin son 20 dakikalık bölümüne heyecan getiriyor. Kovalamaca ve hüzünlü bir son ile filmi bitirirken kuzen Matt yaptığı son hamle ile gönülleri fethediyor. 




FRAGMAN


IMDB.COM puanı : 7.2 
Filme verdiğim puan : 7

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara