Cuma, Haziran 01, 2012 | By: Unknown

Haziran'da Vizyona Girecek İzlenesi Filmler

Yaklaşık 2 hafta kadar önce bir baktım ki epey vizyona girecek filmlerin tamamını tanıtan sinema içerikli bir sayfaya dönüştü ama aslında benim blog yazma amacım bu kapsamda değil. Ben kendi beğendiklerimi/ beğenebileceğim şeyleri paylaşmak için açmıştım bu blogu dedim kendime ve kendi çapımda radikal bir kararla (bu cümleyi tuttum) bundan sonra her ay başında o ay vizyona girecek filmlerden seyredilesi gördüklerimin tanıtımını yapmaya karar verdim... Yılın altıncı ayıda buna başlangıcım olacak... Hadi hayırlısı diyelim ve başlayalım... 




Haziran ayının ilk haftasında (01 Haziran 2012) vizyona girecek filmlere baktığımda baş rolde Charlize Theron'un oynadığı "Prometheus" dikkatimi çok çekti. Heme bir araştırma yaptım ve dünya çapında ilk gösterimini birkaç farklı ülkede 30 Mayıs günü yapan film imdb.com sitesinde yaklaşık 1500 kişinin oylamasında 9.0 puan ile çok iyi bir ortalama almış durumda. Elbette bu ortalama düşebilir (aslında kuvvetle muhtemel düşecektir de) ama yine de büyük ihtimalle sinemada izleyen ilk 1400 küsür kişinin verdiği ilk oylama gayet iyi bir film yapıldığını gösteriyor. 

Blade Runner filminden sonra bir daha bilim kurgu filmi çekmeyen Ridley Scott tekrardan bilim kurgu dalında bir film için kollarını sıvayıp, Prometheus ile geri döndü. Gladiator, Alien, Kingdom of Heaven, American Gangster ve Robin Hood gibi bir çok populer diyebileceğim filmi yapan Scott, Prometheus filminde Ejderha Dövmeli Kız filminde başarı yakalayan Naomi Rapace, bir çok filmde başarılı olmuş Michael Fassbender ve usta oyunculardan Charlize Theron ile çalışmış.



Scott; filmin konusu için yaptığı açıklamada "filmin başlangıç noktası Alien olsa da yaratım süreci yepyeni, geniş bir mitoloji ve yeni bir evrene dayanan orjinal bir hikaye" diyor. 




Filmde hayatın başlangıcına dair araştırmalar yapan bir ekibin evrenin en karanlık noktasında yaşadıkları maceraları ve başlangıcı araştırırken buldukları ile sonu getirebilecek noktaya taşımalarının hikayesi anlatılıyor. İnsanoğlunun geçmişini keşfetmek için çıkılan yolda, geleceği korumak için bir savaşın ortasında kalan ekip çalışanlarını tehlikeler beklemektedir. Bu savaş her şeyin sonu olabilir.

Ridley Scott'un film için çok çalıştığı ve çıtasını yükseğe koyduğu filmin tanıtım ve reklamlarında açıkca ortaya konmuş. Ayrıca filmin fragmanını izleyen bir bilim kurgu seven, filmi asla kaçırmak istemeyecektir. Kullanılan yüksek teknoloji, silahlar, üniformalar ve daha bir çok öğe ile Alien filmini andırsa da Scott'a göre tamamen orjinal bir konuymuş... İzleyip göreceğiz... Film 1 Haziran'da sinemalarda...

FRAGMAN



1 Haziran haftası izleyeceğimi düşündüğüm başka film olmayınca Haziran ayının ikinci haftası filmlerini araştırırken ilk gözüme çarpan "Lone Ranger" oldu. Johnny Deep'in oynadığı film bir maskeli kahramanın yeniden hayat bulması anlamına geliyor. Aksiyonu ve mizahı bol bir film olduğu ilk izlenimde hemen ortaya çıkıyor. Tüm dünyada 1 Haziranda gösterime giren film Türkiye'de 8 Haziran'da sinemalarda olacak.



Amerikan yerlisi Tonto'nun John Reid'i bir kanun adamından adalet efsanesine dönüştüren, daha önce anlatılmamış öyküleri aktarırken, seyirciyi birlikte çalışmak zorunda kalan zoraki kahramanların arasındaki komik çatışmalarla dolu bir kaçış yolculuğuna davet ediyor.

The Ring, The Mexican, The Weather Man ve Pirates of The Caribbean filmlerinin de yönetmenliğini yapan Gore Verbinski'nin yönetmenliğini yaptığı film çok iddialı durmasa da epey başarı yakalayacak gibi gözüküyor. Verbinski daha önce Brad Pitt, Julia Roberts, Nicholas Cage, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Keira Knightley gibi bir çok starla çalıştı. Lone Ranger'da ise Karayip Korsanlar'ının çılgın korsanı Jack Sparrow rolündeki Johnny Deep ile beraber çalışmış. 

FRAGMAN






Madagaskar 3: Europe's Most Wanted filmi animasyonu sevenler ve serinin diğer iki filmini izleyenler için bir tercih olabilir. 15 Haziran'da gösterime girecek serinin ilk iki filmini izledim ama sanırım animasyon filmleri bana çok hitap etmediğini farkına vardım. Yine de DVD'si çıktığı zaman boş bir vaktimde izleyebileceğim bir film...



15 Haziran'da gösterime girecek olan bir diğer film ise güçlü oyuncu kadrosu ile "The Beaver". Mel Gibson, Jodie Foster ve Jennifer Lawrance gibi yıldızların oynadığı film Haziran ayı içerisindeki Prometheus'dan sonraki favori filmim oldu bile. 

Ailesini yeniden keşfe çıkan ve hayatına baştan başlayan bir adamın duygu dolu hayat hikayesini anlatan filmde, oldukça dramatik olaylar yaşanıyor. Kendi şeytanlarıyla boğuşmakta olan Walter Black, bir zamanların başarılı oyuncak üreticisi ve iyi bir aile babası olan, şimdilerdeyse depresyonla boğuşan bir adam. Ne yaptıysa hayatını rayına oturtamayan Walter'in hayatı bir el kuklası kunduzun hayatına girmesi ile değişiyor. 

Filmin yönetmen koltuğunda ise, yönetmenlik deneyimini 4. kez yaşayan Jodie Foster oturuyor. Aynı zamanda filmde oynayan Foster, rol aldığı 74 filmden sonra, 4. kez yönetmenlik koltuğuna da oturarak başarısını pekiştiriyor. imdb.com oyu 6.7 olan film, bu oy ve fragmanından aldığım merak ile izlemeye değer görüküyor...

FRAGMAN






Şöyle bir incelediğimde tanıttığım bu filmler dışında baş rolünde How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Jason Segel'in oynadığı "The Five-Year Engagement", Köpek dostluğuyla ilgili son dönemde bir çok film çıksa da fena görünmeyen "Darling Companion" ve gerilim sevenlerin izleyebileceği "Childish Girl" filmleri Haziran ayı içinde izlenebilecek filmler...

Tabi buradaki liste benim kişisel görüşüm... Ama yine de sanırım Prometheus gösterime giren film sayısının iyice azalmaya başladığı yaz aylarında kaçırılmayacak bir konumda. Ayrıca epey uzun süredir bilim kurgu yapmayan Ridley Scott'un performansı da bu filmi merak unsuru yapan konuların başında geliyor...


Sinema candır... İyi Seyirler...

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara