Çarşamba, Haziran 06, 2012 | By: Unknown

Yaz Sezonu Yabancı Dizi Takvimi

Yaz sezonu genelde sinema ve televizyon dizileri anlamında genelde sıkıcı olmuştur. Yıllardan beri böyleydi. Ancak son bir kaç yıldır bir çok yabancı televizyon yapımcısı durumu fark etmiş olacaklar ki, yaz sezonuna iddialı diziler hazırlıyorlar. Bu sezon da bir çok yaz dizisi izleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllardan süregelen ve yeni bir çok yapım var. Kendimce en beğendiklerimi paylaşmak istedim.

Bu arada kendi dizi izleme yöntemimi de sizlerle paylaşmak isterim. İsteyenler dizi isimlerinin üzerine tıklayarak diziyi direk site üzerinden izleyebilirler... 
Eski yeni tüm sezonları barındırmaya çalışan, özverili sitelerden birisi...
İçeriğinde bir çok diziyi bulabilirsiniz...



3 Haziran: TEEN WOLF

Son dönemde patlama yapan vampir - kurt ve benzeri fantastik insan-yaratık konulu kitap ve görsel yapımlardan sadece biri ama sanırım hem yapıldığı ülke ABD'de hemde tüm dünyada oldukça kalabalık bir izleyici kitlesi var. İlk sezonunu başarılı bir şekilde tamamlayan dizi, 3 Haziran'da ekranlara dönüş yapıyor.


Yayın şekli farklı olan Pretty Little Liars, bir sezonu kış ve yaz olarak iki parça halinde yayınlıyor. Kış sezonunu 2.5 ay önce noktalayan ABC yapımı dizi, 5 Haziran'da yaz bölümünü açıyor.


5 Haziran: RIZZOLI & ISLES

TNT yapımı, iddialı yaz sezonu dizilerinden Rizzoli & İsles'de 3. sezonu ile ekranlara dönüş yapıyor. Biri dedektif, diğeri adli tıp uzmanı 2 kadının yaşadıklarını anlatan dizi yaz yapımları arasında önemli bir izleyici kitlesi var. 


7 Haziran: SAVING HOPE

Yaz döneminin yeni başlayan ilk dizisi Saving Hope'da Smallville dizisinin Lois Lane'i Erica Durance başrol de. Bir hastane draması olan dizi, psikolojik öğelerde içerecek. Savin Hope, 7 Haziran'da CNBC'nin yaz döneminin en büyük kozu olarak yayına gelecek.


10 Haziran: TRUE BLOOD

Sanırım yaz döneminin en çok beklenen dizisi Tru Blood 10 Haziran'da geri dönüyor. Dünya çapında oldukça ünlenen dizi 5. sezonuyla ekranlara gelecek... Hayranlarının bir çok site, facebook sayfası, açtığı; twitter üzerinden #waitingsucks tag'ıyla merakla beklediği dizi için büyük gün 10 Haziran. 


11 Haziran: BUNHEADS

Bu yaz ekranlara ilk defa gelecek olan Bunheads acele yapılan evlilik ve bunun Michelle karakterinin hayatında yaptığı etkiler konusu işlenecek olan dizi ABC Family kanalının yapımı. Bölümleri 30 dakikadan oluşacak olan dizi şimdiden çok konuşuluyor ve dizi başlamadan ikinci sezon onayı almaya yakın görülüyor. 
Yapımcısı Gilmore Girls'ün yapımcısı olan Amy Sherman.


13 Haziran: DALLAS

20-30 yaş aralığını yaşayan biri olarak, ailelerimiz ve büyüklerimizden sıklıkla duyduğumuz Dallas dizisi ekranlara TNT ile geri dönüyor. Son yıllarda eski dizileri tekrar uyarlama furyasına katılan Dallas umarım diğer dizilerin akıbetine uğramaz. TNT tekrar uyarlanan dizilerin başarısızlığını ya gözardı etti ya da umursamıyor... Bakalım Dallas ilk yapımında olduğu gibi etkileyici olabilecek mi? Dizinin orijinal versiyonu, televizyonun ilk yıllarında Türkiye gibi bir ülkede bile çok geniş izleyici kitlesine sahipti. 13 Haziran'da ekrana gelecek diziyi özellikle bekliyorum...


17 Haziran: FALLING SKIES

Steven Spielberg imzalı Falling Skies dizisi geçtiğimiz yılın en beğendiğim yaz dizisiydi. Sıklıkla ne zaman yayınlanacağının açıklanması için sitesinde gezindiğim dizi 17 Haziran'da 2 saatlik sezon açılışıyla ekranlara gelecek. The Walking Dead ve bu tarz bir çok film/dizide arayıp bulamadıklarımı bu dizi verdi. Mesela silah deposuna gitmeyi akıl etmeleri, yakalanmamak için küçük gruplara bölünmeleri Spielberg farkı olsa gerek. TNT imzalı yapım bence yaz döneminin en iyilerinden olmaya aday. 17 Haziranı merakla bekliyorum...


20 Haziran: BABY DADDY

Yayın hayatına ilk kez başlayacak olan dizilerden bir diğeride Baby Daddy. ABC yapımı 20 dakikalık dizi 20 Haziran'da izleyiciyle buluşacak. Tucker'ın eski sevgilisinin kapıya bir bebek bırakmasıyla başlayan macerayı anlatacak dizinin akıbeti merak konusu...


20 Haziran: FUTURAMA

Kendine has izleyici kitlesi olan Futurama 20 Haziranda 7. sezonun açılışını yapıyor. Her sezon üstüne koyarak giden dizinin bu sezon performansı da merak ediliyor.


28 Haziran: ANGER MANAGEMENT

Bu sezonun en yüksek performans beklenen dizilerinden birisi de Charlie Sheen'in ekranlara dönüş yaptığı dizi olan Anger Management. Öfke kontrolü konusunu anlatacak dizi 28 Haziran'da yayınlanacak.


28 Haziran: WILFRED

Yüzüklerinin Efendisi'nin Frodo'su Elijah Wood'un başrolünü üstlendiği Wilfred iddialı dizilerden biri. Konuk oyuncularla adından söz ettirecek olan dizi 28 Haziran'da 2. sezonu ile dönüyor.


1 Temmuz: WEEDS

Geçtiğimiz sezonu son olabileceği konuşulan dizi Weeds, bir sürpriz ile 8. sezonu ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. Çok geniş bir izleyici kitlesi olan dizinin devam edecek olması sevinçle karşılandı. Ülkemizde bile binlerce fanı bulunan dizi 1 Temmuz'da 8. sezonuyla yayına başlayacak. 


1 Temmuz: EPISODES

Kış sezonunu sıkıntılı geçiren kanalların yaz döneminde hırslı olmaları normal gözüküyor. Showtime kanalının iddialı komedilerinden birisi olan Episodes 1 Temmuz'da 2. sezonu ile dönüyor. Komedi anlamında sezonu zirvede tamamlaması beklenen dizilerden birisi olan Episodes'u izlemenizi tavsiye ederim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara