Salı, Nisan 03, 2012 | By: Unknown

Dream House (2011) (Daniel Craig - Naomi Watts - Rachel Weisz)

 Blog açılış yazımda da yazdığım gibi deneyimlerimi paylaşacağım bu sayfada açılış yazımdan sonra ikinci yazımı az önce izlediğim filmi anlatmak için yazma kararı aldım.

Dream House filminin yönetmeni Jim Sheridan, senaryo yazarı ise David Loucka.
Başrollerini son James Bond'umuz Daniel Craig , Naomi Watts ve bence oyunculuğu her filmde üst düzeyde olan Rachel Weisz'in oynuyor.
Film durağan bir şekilde başlasa da gizemi sizi sarıp sarmalıyor. Çalıştığı yayınevinin editorlüğünden istifa eden  Will Atenton  (Daniel Craig) ailesine yani evde kendini bekleyen eşi (Rachel Weisz) ve iki küçük sevimli kızına döner. Yeni taşındıkları bu evde 5 yıl önce korkunç bir cinayet yaşanmıştır ve evin sahibi Peter Ward eşi ve kızlarını bir gecede vurarak öldürmüştür. Bu sırada eşi de silahı onun elinden alıp Peter'ı kafasından yaralmıştır.











Bu olaydan huzursuz olan Will Atenton karısı ve çocukları rahata kavuşsun diye cinayeti ve sonrasında neler olduğunu araştırmaya başlar.
Bu sırada yeni komşuları Ann Patterson (Naomi Watts), Will e destek olmak için bir çaba gösterse de bir gariplik sergilemektedir.






Olayları araştırdıkça birbirini peşleyen Will'i bekleyen süpriz ise filmin çözüldüğü nokta oldu. Bu öğrendiklerini bir türlü kabullenemeyen Will komşusu Ann Pattersondan yardım almaya başlar.
Tüm bu olayların arkasındaki sır ise filmin sonlarına doğru aydınlanır.







Sonunu merkala beklediğimiz ve gizeminin aydınlanmasını beklerken süprizlerle karşılacağımız filmlerden birisi gibi gözüken film fragmanın da bile açıkca gösterilen bir sahne ile aydınlanıyor. Filmin fragmanında gördüğüm sahne bunu burada gösterdiklerine göre filmin içeriği çok daha iyidir diyerek ve oyuncularının kalitesine güvenerek izlemeye karar verdiğim film tek bir sahnede tüm gizemini kaybettiği için benden geçer notu alamadı. Yine de film içerisinde barındırdığı bir çok güzellik ile seyredilebilecekler arasında yer alır. Özellikle oynadığı her filmde oyunculuk dersi örneği verdiğini düşündüğüm Rachel Weisz bence filmin yine en iyisi...

Film hakkında çok fazla spoiler vermeden değinmek istediğim son nokta ise Atenton çiftinin sevimli küçük kızı. Filmdeki tatlığı ve bu yaşta oyunculuğa adım atmış bu minik ilerisi için ışık saçıyor. Yaşı bu kadar küçük olmasına rağmen şimdiye kadar oynadığı filmlerle kendisine Hollywood'da bir yer edinmiş gibi duruyor. Bu filmde Dee Dee karakterinde izlediğimi Claire Geare şimdiye kadar "24" ve "Grey's Anatomy" dizilerinde ve Inception filminde de rol aldı. Şimdi bunu okuyan arkadaşlar rollerinin küçüklüğünü düşünecekler elbette. Ama ne olursa olsun oyunculuğunun ilerisi için umut verici olduğunu düşünüyorum.




Filme verdiğim not: 6/10













0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara