Pazartesi, Nisan 09, 2012 | By: Unknown

THE GREY (2011) - LIAM NEESON

  Bazı oyuncular vardır bir filmi tek başına yürütürler. Bunu düşününce aklıma hemen gelen isimlerden biri Will Smith. Smith I Am Legend (2007) filminde filmin büyük bölümünü tek başına yürütmüş ve çok da başarılı bir iş çıkarmıştı.
  The Grey filmi işte buna benzer bir film. Liam Neeson aksiyon filmlerine yeni bir bakış açısıyla baktıran aktörlerden. Beğenen veya beğenmeyenler vardır elbet ama genelde filmlerdeki oyunculuğu benim için tatmin edici düzeyde oluyor.
 Bundan bir önceki izlediğim Neeson filmi Unknown (şiddetle tavsiye ederim) gerçekten iyi bir yapımdı. The Grey filmine de bu bakış ile başladım en az onun kadar güzel bir film izlenimi uyandırdı nedense bende.
  Ancak filmi seyrettiğimde tatmin olmadığımı söyleyebilirim.
Genel anlamda oyunculuk olarak film iyi olsa da sanki filmin senaryosu biraz uzun metraj film için yeterli değil izlenimi verdi.
   Live or Die On This Day (Bugün yaşa ya da öl!) sözü filmde Neeson'un canlandırdığı Ottway karakterinin hayat felsefesini anlatıyor.








   Filmin konusuna gelelim. Ottway (Liam Neeson) yaşadığı kasaba da insanların rahat yaşaması için yabani hayvanları avlayarak geçimini sağlar. Bir gün uçakla seyahate çıkan bir grup işçiyle yolda bir uçak kazası geçirilir ve karla kaplı bir alana düşen uçaktan 7 kişi kurtulur. Ottway ve hayatta kalan diğerleri gece basınca doğadaki tehlikelerden korunmak için hazırlanmaya başlarlar ancak hava kararmak üzereyken tek endişelenmeleri gerekenin soğuk hava olmadığını anlarlar.
 Uçak kazasından kurtulan 7 kişiden farklı kararlar alınması için çalıştıkları görülür. Kimisi uçak enkazında bekleyip yardımın gelmesi için dua etmeyi seçerken diğerleri ise kendilerine saldırı yapacakları belli olan kurtların yuvalarından uzaklaşmaya çalışmalarını söylemektedir.
  Ottway ilk saldırıdan sonra farkeder ki kurtlar kendi bölgeleri olarak enkazın olduğu bölgeyi işaretlemişler ve gittikçe kalabalıklaşmaktadırlar. Bunun üzerine zorlu doğa koşullarında yola koyulurlar.
     Kelimenin tam anlamıyla dağ, taş, tepe diyerek ara ara kamp yapıp, dinlenerek kurtlardan uzaklaşmaya çalışırlar bu arada zaman ilerledikçe sayıları azalmaktadır. Kurt saldırılarına çeşitli çözümler bulmak için çabalarlar ancak ne kadar başarılı olduklarının cevabını filmi izleyince görün bu kadar spoiler çok bile oldu.
    Filmin belkide en güzel sahnesi final sahnesi oluyor. Sizlere tavsiyem ne film bittikten sonra hemen bırakmayın ve kapanış sahnesinde bir kaç saniyelik görüntüyü izleyin film içerisinde söylenen bir söze dayalı bir süpriz bulacaksınız...
     Ne kadar güzel bir film olduğu bence herkesin kendi görüşü olur bu film için. Kimisi çok severken kimisi sıkılabilir. Liam Neeson yine çok iyi bir oyunculuk çıkarmış ve yan rollerde bir kaç kişi de iyi iş çıkarmışlar.
     Filmi çok büyük bir beklentiyle seyretmesseniz beğeneceğinizi düşünüyorum.

Filme verdiğim not: 6.5/10

Liam Neeson

Filmin fragmanı


1 yorum:

Ferdi Yorulmaz dedi ki...

filme verilen not ve beklenti yorumunda hemfikirim.

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara